top of page

SFCCP - Annual Planning

Public·28 members

Açık veriler analiz için nasıl kullanılabilir

Son zamanlarda açık veri kaynakları hakkında çok şey duymaya başladım. Spor dünyasında da birçok bilginin herkese açık olarak sunulduğunu görüyorum. Ancak bu verilerin nasıl değerlendirileceğini ve hangi amaçlarla kullanılabileceğini tam olarak bilmiyorum. Özellikle başlangıç seviyesindeki biri için hangi veri türleri daha anlaşılır olabilir? Açık verilerden yararlanarak analiz yapmak isteyen birinin nereden başlaması gerektiği konusunda tavsiyelere ihtiyacım var. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

5 Views
Kyky123
Kyky123
Jun 10

Maç sırasında oluşan istatistikler, karşılaşmanın gidişatı hakkında çok önemli bilgiler sunar. Topa sahip olma oranı, şut sayısı, kornerler ve pas isabeti gibi veriler oyunun hangi takım tarafından kontrol edildiğini anlamaya yardımcı olur. Ancak bu veriler tek başına yeterli değildir çünkü oyun kalitesini her zaman tam olarak yansıtmayabilir. Örneğin daha az topa sahip olan bir takım daha etkili kontra ataklar yapabilir. Bu nedenle istatistikleri yorumlarken bağlamı da dikkate almak gerekir. Spor severler genellikle canlı verileri takip ederek maçın gelişimini analiz eder.Gibi platformlarda sunulan canlı istatistikler bu süreçte kullanıcılar tarafından incelenebilmektedir. Maç içi verilerin doğru yorumlanması, karşılaşmaları daha derinlemesine anlamayı sağlar.

​​Call us:

573-760-0212

​Find us: 

1101 Weber Road, Farmington, MO, 63640

bottom of page